Om Niels Andersson

portræt na2Lidt om mig selv:

Min interesse for at tegne og male stammer fra et barndomshjem med fokus på billedkunst. Er i min tid som lærer videreuddannet som formningslærer på Danmarks Lærerhøjskole, men mit arbejdsliv kom til at dreje sig om helt andre ting. Har sidenhen taget kunstkurser på Samsø Højskole (Ulla Fredsøe og Svanefamilien), Langelands Højskole (Peter Stuhr) og Svanholm Malerskole (Laurentius van Dam). Desuden en række Workshops med kendte kunstnere.

Jeg er tilknyttet kunstergruppen, Azurmalerne, som har hjemsted i Farum Kulturhus.

Udstillinger:

Er først kommet i gang som pensionist.  Har udstillet i kulturhuse (Elværket og Langes Magasin i Frederikssund og mange gange i Farum Kulturhus), plejehjem, Odense Universitetshospital, Lån&Spar Bank, sognehuse og mødelokaler.

Normalt vil jeg kunne stille op med 8 – 10 store billeder (80×80) og en stribe mindre (50×60, 40×40 og 20×20). Små udstillinger arrangeres også gerne. Mange gange har jeg i forbindelse med et andet arrangement været inviteret til at fortælle om billederne på udstillingen – det tager med snak ca. 40 min.

I samarbejde med de øvrige medlemmer af Azurmalerne, kan jeg også arrangere en større udstilling.

Om mine billeder:

En stor del af mit liv har jeg boet i skovlandskaber, som er et af de vigtigste motiver. Skagen med det høje lys er også en stor inspiration – i det hele taget foretrækker jeg de nordiske landskaber og farver. Jeg kan godt lide at bruge klare, muntre farver og skarpe former, og lyset er et meget vigtigt element. Mine billeder følger to spor. Jeg maler meget ud fra naturoplevelsen og bearbejder motivet flere gange, men naturens former og farver er også udgangspunkt for abstrakte billeder.

Ofte arbejder jeg med serier, f.eks. en billedrække over årstiderne eller en formmæssig idé, som udvikles gennem 3 – 4 billeder. Efter sigende bidrager mine billeder i almindelighed til en god stemning.

Kontakt

Niels Andersson
Nygårdspark 63, 3520 Farum
30529050 / 47522206
n.a.andersson@c.dk / nielsandersson@outlook.com
Medlem af Azurmalerne, Farum Kulturhus.